Financiële administratie uitbesteden, dat is focus en tijd terugwinnen!

De meeste zaakvoerders of zelfstandigen ergeren zich dood aan financiële administratie, zoals offertes opmaken, betalingen controleren, facturen opvolgen, ontbrekende facturen en dubbele betalingen opsporen. En dan zwijgen we nog over de boekhoudkundige administratie van aankoopbonnen en facturen... Het neemt een heleboel tijd in beslag, bovenop al het andere werk dat je al hebt als zaakvoerder. Tijd en focus die je liever spendeert aan andere zaken, zoals het uitbouwen van je zaak of het nemen van wat welverdiende me-time.

Het goede nieuws?

Je kan je administratie uitbesteden aan een partner. Er zijn verschillende manieren om administratieve ondersteuning in te schakelen, denk bijvoorbeeld aan het aannemen van een (part-time) administratief medewerker, een virtual assistant of een administratie freelancer. Maar in de meeste gevallen hebben zij niet de nodige expertise in financiële of boekhoudkundige administratie.

Dat is waar Gig & Grow het verschil maakt!

Gig & Grow biedt ondersteuning bij je financiële administratie, in samenwerking met je boekhouder. Dankzij onze collaboratieve aanpak en onze expertise zorgen we ervoor dat jouw administratie en workflow in no-time weer op punt staan. Gedaan met ontbrekende facturen, dubbele betalingen en boetes voor late betalingen of verkeerd ingevulde formulieren! Goed voor je eigen gemoedsrust en focus maar vooral ook voor je bedrijf.

Onder financiële administratie valt heel wat.
Hieronder een greep uit de diensten die we aanbieden.

Offertes opmaken
Facturen uitsturen
Aankoopfacturen betalen
Onkostenbeheer
Betalingen opvolgen
Rekeningen beheren
Boekhoudkundige administratie
Boekhoudpakketten opzetten
Bekijk alle administratieve diensten

Zoek je administratieve ondersteuning voor zelfstandigen? Bij Gig & Grow ben
je aan het juiste adres.

Book a call en we leggen uit hoe we te werk gaan
lenja
Je denkt dat je alles zelf moet doen als (startende) ondernemer, maar niets is minder waar. Sinds we samenwerken met Gig & Grow zit er eindelijk rust, orde en structuur in onze admin. Dit was by far de beste investering van het afgelopen jaar, want nu kunnen we onze tijd opnieuw nuttig indelen en focussen op het ondernemen!
lenja
Lenja, Co-Founder van Yuma Labs
Bedrijfswiki
Structuur opzetten
Boekhoudkundige voorbereiding

Wij nemen niet alleen je financiële administratie uit handen, wij verbeteren ook je administratieve workflow

team leader logo
exact online logoyuki logo
quickbooks logo
g suite logo
bill to box logo
billit logo
stripe logo
last pass logo
N logo
kiel

“Waarom niet zelf doen?”

Geen focus op core business
Opportuniteitskost
Kost energie
Kans op fouten

“Waarom niet via de boekhouder?”

Niet hun expertise
Hogere kost

“Waarom geen freelancer?”

Valt weg bij ziekte of afwezigheid
Vooral uitvoerend, minder meedenkend

Veelgestelde vragen

Krijg ik een vaste persoon toegewezen?

Ons team biedt steeds permanentie en persoonlijkheid. Zo gebeurt de onboarding telkens door Lien en een dossierverantwoordelijke, die daarna je vaste contactpersoon wordt. Door regelmatig mailverkeer en het inplannen van frequente video calls, blijf je in nauw contact en altijd op de hoogte van de stand van zaken, zonder je zorgen te moeten maken dat het werk stopt wanneer iemand uitvalt.

Hoe verloopt de opstart?

Tijdens onze kick-off call gaan we, via screensharing, met 2 teamleden grondig door jouw huidige workflow. Daarbij spotten we al eventuele optimalisaties en integraties die nog niet zouden bestaan. Vanaf dan gaan we van start en duiken we in de to do’s. Op dat moment spreken we ook duidelijke opvolging en verwachtingen af zodat we altijd “on the same page” zijn.

Wat hebben jullie van mij nodig voor de opstart?

Voor onze kick-off call van start gaat, vragen we je om ons toegang te verlenen tot de platformen die reeds opgezet zijn binnenin je onderneming. Dit omvat bvb een mailbox, boekhoudprogramma, CRM, bank, etc. Zo kunnen we er onmiddellijk in vliegen en vlotjes inlopen.

Staan jullie in contact met mijn boekhouder?

Absoluut. Wij functioneren als de schakel tussen jou en je boekhouder, waarbij wij de communicatie en het uitvoerende werk overnemen en ook al gaan filteren vooraleer de ellenlange lijst met to do’s tot bij jou komt. Wat voor serieuze tijdswinst en vooral gemoedsrust zorgt. Heb je nog geen boekhouder? Geen probleem, dan gaan we samen met jou op zoek naar de juiste partij voor jouw onderneming.

Zijn jullie een tax advisor, accountant of boekhouder?

Nee! Wij zijn op geen enkele manier een volledige vervanging van je accountant, tax advisor of boekhouder. Wat zijn we wel: de administratieve tussenschakel, waardoor jij veel minder tijd en headspace hoeft te besteden aan je financiële administratie en kunt blijven focussen op de groei van je bedrijf. 

Dit impliceert ook dat we een inleidend gesprek zullen hebben met jouw aangeduide accountant of boekhouder, met jou erbij, en dat hij/zij onze gegevens zal krijgen zodat wij rechtstreeks gecontacteerd worden in geval van praktische vragen. Maar uiteraard blijf jij als ondernemer steeds 'in the loop' en behoud jij ook nog het contact met jouw accountant of boekhouder.

Werken jullie vanop afstand?

Yes! Wij werken remote, vanuit ons kantoor in Gent. Zo hebben we quick access tot de kennis die heerst binnenin ons team waardoor we kunnen sparren en best practices delen met elkaar, alsook productiever en efficiënter kunnen werken. Geen zorgen, we plannen zeker eens een in-person meeting of drink in.

Leveren jullie boekhoudkundige diensten

Nee! Wij leveren geen boekhoudkundige diensten zoals de verwerking van je boekhouding of kosten. Ook bieden wij geen financieel of boekhoudkundig advies die betrekking heeft tot de boekhoudkundige organisatie van jouw onderneming. Hiervoor verwijzen we steeds door naar jouw accountant, boekhouder of tax advisor. 

Wel bekijken wij in het algemeen administratieve workflows en processen, waarbij we voor jou processen gaan opzetten en indien gewenst ook zullen uitvoeren. Denk maar aan het opzetten van een CRM-systeem, opmaken van offertes en facturen of debiteurenbeheer. Voor wat betreft de binnenkomende kosten hebben wij vaak een volmacht op de bankrekening van de ondernemer en voeren wij de betalingen ook daadwerkelijk zelf uit in opdracht van de ondernemer. De boekhoudkundige verwerking van deze kosten, de bijbehorende btw en algemene boekhouding blijft dus - voor alle duidelijkheid - materie voor je boekhouder of accountant.

Hanteren jullie uurtje-factuurtje of een projectbedrag?

We werken met een maandelijks projectbedrag dat opgemaakt is op basis van jouw noden. Het afgesproken aantal uren wordt in onze agenda geblokkeerd, zodat we steeds permanentie kunnen bieden. Doorgaans merken we dat er in de 1e maand, door de opstart, mogelijks ad hoc uren nodig zijn. Uiteraard laten we je op tijd weten als we het aantal afgesproken uren bijna bereikt hebben. In de 3 daarop volgende maanden evalueren we het aantal gepresteerde uren en stellen we, indien nodig, een nieuw pakket dat beter bij jouw situatie past voor. Zo kan je de investering in ons perfect opnemen in jouw cashflowvoorspelling.

Geef ik jullie toegang tot mijn bankrekeningen?

Ja. Alleen zo hebben we een duidelijk zicht op de transacties, kunnen we betalingen uitvoeren, inkomende betalingen opvolgen en een correct onkostenbeheer toepassen.

Stop wasting time & money...

Slimme ondernemers outsourcen hun financiële administratie.
Book a call en bekijk wat we voor jou kunnen betekenen.